torstai 18. marraskuuta 2010

Ruutusämpylää

Ja "tekolistan" lyhentäminen jatkuu.
Sain toukokuussa SLY-paketissani kuivahiivaa. Toisesta pussista sain viimein tehtyä tämmöistä ruutusämpylää pellille, onkin jo pii-itkän aikaa ollu tarkoitus jo tehdä.

Ohje löytyy TÄÄLTÄ. Minä en vaan laittanut porkkanaa ollenkaan ja jauhoina oli Sunnuntain Monivilja Sämpyläjauhoja ja tavallisia vehnäjauhoja, suhteella puolet ja puolet. Puolen taikinan päälle laitoin vielä juustoraastetta. Oli hyvää, varsinkin kun tuoreen leivän päälle laittoi ihan oikeaa voita ja kaverina nautti kalakeittoa. Tätä kyllä teen toistekin, oli niin helppo ohje ja hyvää leipää.
 

5 dl maitoa (käytin vettä)
1 pussi kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
9½ dl vehnäjauhoja (1/2 sämpylä- ja 1/2 tavallisia jauhoja)
50 g voita

Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon ja lisää viimeiseksi pehmeä voi (tarkista taikinan pehmeys). Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.
Levitä kohonnut taikina uuninpellille leivinpaperin päälle jauhoisin käsin. Jaa taikinapyörällä ruuduiksi. Kohota ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Mikäli haluat sämpylöistä rapeakuorisia, jäähdytä ne peittämättä.

 Aikaisemmat kommentit:
Herkkusuu kirjoitti 18.11.2010 - 12:49
Nämä ovat näitä helppoja, nopeita, mutta myös hyviä sämpylöitä. Aina ei jaksa pyöritellä sämpylöiä eikä aina ole aikaakaan, joten tämä on loistava valinta.

Ent-tu kirjoitti 23.11.2010 - 22:55
Komealta ja muhkealta näyttää!! ^^

Minna kirjoitti 24.11.2010 - 08:40
Herkullisen näköistä sämpylää :P
Kiitos kun kävit kirjoittamassa värssykirjaani =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥