tiistai 16. huhtikuuta 2013

Söpöt sydämet

Annoin tässä joku aika sitten isännälle kaikki tähän mennessä tulleet Leivotaan lehdet selailtaviksi. Olin itse jo alustavasti muutaman reseptin merkannu, joista hän sitten valitsi mitä tekisin ja joista minä vielä kerran tein valinnan :D Listalle pääsivät nämä Söpöt sydämet numerosta helmi-maaliskuu 2013. Täytyy kyllä myöntää, että aika työläitä mutta hyviä olivat. Näiden keksien paistamisessa käytin muuten ensimmäistä kertaa kiertoilmaa :)
SÖPÖT SYDÄMET
n.40 kpl

250 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja

Kuorrutus
5 dl tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista
1 tl puristettua sitruunamehua
n. 2tippaa punaista karamelliväriä

Sekoita voi ja sokeri kulhossa. Lisää vaniljasokeri, vehnäjauhot ja maissijauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se viilentymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Ota taikina jääkaapista ja jaa se kahteen osaan. Alusta taikinaa hiukan, että se pehmenee. Kaulitse taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Kaulinta kannattaa hiukan jauhottaa, jotta taikina ei tartu kiinni. Ota taikinalevystä pikkuleipiä sydämenmuotoisella muotilla. Nostele pikkuleivät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista sydämiä 175-asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 min. Nosta pikkuleivät pois pelliltä ja anna jäähtyä.

Kuorrutus: Sekoita tasaiseksi massaksi kaikki muut ainekset paitsi karamelliväri. Lisää karamelliväritipat viimeiseksi ja sekoita vielä hyvin. Levitä kuorrutetta pikkuleipien päälle ja anna asettua. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua (minä laitoin syötäviä, vaaleanpunaisia tähtiä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥