keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Maustemuffinit

Serkkuni Aija on mukana Kapua 2014 Etiopia -projektissa, jonka tarkoituksena on tukea kehitysmaiden tyttöjä ja naisia. "Kapuajat" keräävät varoja ja kiipeävät Etiopian korkeimman vuoren, Ras Dashenin (4550m) huipulle. Minä avitin serkkuni keräyskassaa tekemällä hänelle maustemuffineita, joita hän sitten möi Naisten Joulumessuilla Oulussa viime sunnuntaina. Toivottavasti tekivät kauppansa ja maistuivat :)


Ohje löytyi Seitsemän sortin leivonnaiset-kirjasta. Siinä sanottiin, että tulisi n. 20 kpl mutta ilmeisesti tein hieman isompia, kun minulla tuli ensimmäisestä taikinasta 14 kpl... Ajattelin, etteivät nämä riitä mihinkään ja tein toisen taikinan, josta tuli sitten 15 kpl! Yhden maistoin ensimmäisestä satsista, pitihän sitä maistaa, että ovatko ne syötäviä ,D Oikein hyviä olivat ja helppojakin, tulee tehtyä toistekin. Koristeeksi tein lumihiutaleen sokerimassasta.

2 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
(1 dl rusinoita)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa (tai maitoa)
1 dl juoksevaa margariinia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mausteet ja halutessasi rusinat. Lisää taikinaan lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivnjauhe sekä neste ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskiosassa, 200-asteessa n. 15 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Kauniita ja herkullisen näköisiä! Ihanan näköisiä koristeita. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu58 :) Koristeista oli kuulemma moni kysellyt miten ne on tehty :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥