maanantai 30. kesäkuuta 2014

SLY27: Jätskiä!!

Ilmat eivät kylläkään vielä ole suosineet jäätelön ystäviä mutta pitihän sitä jo pakkaseen tehdä valmiiksi... :) Viime viikolla tuli siis tehtyä kahdenlaista jäätelöä: Turkinpippuri-jäätelöä SLY-parini lähettämällä ohjeella ja Pätkis-jäätelöä BakeVillen ohjeella, jota on ollut tarkoitus jo kaaauan kokeilla... :D Vielä pitäisi äidiltä ryövätä raparperia, jotta pääsisi sitä jäädykettä kokeilemaan... :)

Isäntäkin tykkäsi näista, kehui, että parempaa kuin kaupan: pehmeää ja sileää. Tuosta Pätkiksestä se tykkäsi enemmän, minä Turkinpippurista. Noh, eipähän tule viimeisistä jäätelön tipoista tappelua ,D


Tässä kahvin seurana Turkinpippuri jäätelöä, joka on liian hyvää... Ei tuollaisia ohjeita saa lähetellä!!! ,D Jäätelö on suoraan koneesta, joten se oli kuin sulanutta jäätelöä. Mutta pakkasessa käynnin jälkeen kiinteämpää, joskin kuitenkin helposti otettavissa.

Turkinpippurijäätelö

4-6 annosta

2,5 dl kuohukermaa
2 munaa
0,5 dl glukoosisiirappia
1 tl vaniljasokeria
1-1,5 dl turkinpippurimurskaa (laitoin tuon 1,5 dl)

Vaahdota kerma. Vaahdota munat ja glukoosisiirappi. Yhdistä seokset ja mausta vaniljasokerilla ja turkinpippurimurskalla. Sekoita tasaiseksi ja laita pyörimään jäätelökoneeseen n.50 min. Jos et omista konetta, laita seos foliolla suojattuna pakastimeen mielellään yön yli. Vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

Kone työssään.


Tässä yritän tehdä palloja Pätkis-jäätelöstä :D Ei ole tekniikka vielä hallussa ja rannekin oli hieman kipeenä virkkauksesta... Mutta eiköhän se kesän loppuun luonnistu! Jäätelössä käytin SLYni lähettämää vaniljasokeria ja se nautittiin paketissa olleista kulhoista.



Herkullista jäätelökesää!!

4 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää hyviltä molemmat! Mullakin on pitkään ollu harkinnassa jäätelökone, mutta onneksi on pöytätasot täynnä... Tulis ehkä vähän tehtyä (minäkö muka perso jäätelölle...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi jäätelöä voi tehdä ilman konettakin ,D Kokeileppa tuota BakeVillen ohjetta, on kuule helppo ja hyvääkin, varmasti junioritkin osaavat ja innostuvat :)

      Poista
  2. Nam mitä jäätelöitä :P Pitääkin lomalla tehdä jotain jäätelöä. Mun kommentit monessa blogissa ei ole tullut esille vaikka olen kommentoinut, jokin varmaan mennyt vikaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bloggerissa näyttää olevan jotakin häikkää kommentoimisessa. Nytkin tämä näytti, että 3 kommenttia muttei aluksi näyttänyt sinun olleenkaan.

      Ja itse olen huomannut, että kommentti katoaa, kun sen ensin kirjoittaa ja sitten vasta valitsee "vastaa käyttäjänä". Joten olempa varuilta kopioinut tekstini :D

      Poista

Kiitos kommentista ♥