maanantai 29. syyskuuta 2014

Vaniljainen mustikkahillo

SLY28 -kierroksella oli elokuun teemana "Marjojen säilöntä talveksi". Bongasin Pampulan herkullisen näköisen mustikkahillon, joten innostuimpa tekemään itsekin :) Hillosta tuli vain hieman makeaa, kun ostin marmeladi-hillosokeria ja laitoin sitä ohjeen mukaan 250g.... Itse paketin ohjeen mukaan jos olisi tehnyt, olisi sokeria tullut 175g, joten hieman enemmän tuli :D Mutta kyllä tämä syötyä tulee! Pitää tehdä toinen satsi ja laittaa siihen oikea sokerimäärä :D Pieniä muutoksia tein: en laittanut kanelia, sitruunankuoriraastetta enkä vaniljasokeria :) Tässä kuitenkin ohje alkuperäisenä, osaa myöhemminkin tehdä :D

noin 5dl valmista hilloa.

500g mustikoita
0,5 dl vettä
1 kanelitanko (tai 0,5tl jauhettua kanelia)
0,5tl sitruunan kuorraastetta (laitoin enemmän..)
250g hillosokeria
0,5-1tl vanilijasokeria (jätin pois)

Mittaa kattilaan mustikka, vesi, kaneli ja (pestyn)sitruunan kuoriraaste. Kuumenna kunnes vesi höyryää, sekoita hillosokeri joukkoon ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, välillä sekoitellen n.15min. Ota kattila liedeltä, poista kanelitanko ja mahd. vaahto lusikalla ja mausta hillo vanilijasokerilla. Jäähdytä puolisen tuntia ja purkita puhtaisiin ja tiiviisiin purkkeihin. Säilyy viileässä!! 

(kuva myöhemmin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥