maanantai 20. huhtikuuta 2015

SLY30: Jauhelihakierteet


Sain huhtikuun paketissa ohjeen ja vähän aineksiakin tähän herkulliseen ja helppoon suolaiseen leivonnaiseen :) Sunnuntaina juhlittiin mieheni ja minun synttäreitä perheidemme kesken. Tein näitä satsin ja hyvin upposi. Olivat sen verran helppoja ja herkullisia, että tulee varmasti toistekin tehtyä, voisi vaikka kokeilla kinkkua, tonnikalaa, kanaa... :D Valkosipulin jätin tästä pois, kun kaikki eivät ole sen ystäviä. Tässäpä ohje teillekin!

TAIKINA
1 prk (250 g) maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
200 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
100 g purjoa
2 paprikaa
(2 - 3 valkosipulin kynttä)
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 1/2 rkl oreganoa
3 rkl tomaattipyreetä

VOITELUUN
munaa

Sekoita pehmeä voi ja rahka. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi. Muotoile suorakaiteen   muotoiseksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin. Paahda jauheliha pinnoitetulla pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu purjo, pieniksi kuutioiksi leikatut paprikat (sekä hienonnetut valkosipulin kynnet). Mausta seos ja hauduta hetken kannen alla. Kauli taikina 50 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Levitä jäähtynyt täyte levylle. Rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa 2 1/2 cm:n paloiksi. Voitele munalla. Paista palat uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min tai kunnes kypsiä. Tarjoa kahvipöydän tai illanistujaisten pikkusuolaisena.

4 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥