lauantai 2. tammikuuta 2010

Guinness-kakku

Uutena Vuotena herkuteltiin mieheni pyynnöstä myös tällä kakulla

Kakku oli ihan hyvää mutta koska en ole oluen ystävä, maistui Guinness minusta aika voimakkaasti. Mies tykkäsi ja totesi, että Guinness oluenakin vaatii tottumista, joten ei ihme että se maistui aika voimakkaasti. Ohjetta laitan myöhemmin, pitää tekijältä tarkistaa pari kohtaa, ku mun mielestä se oli vähän outo: tuntu, että aineksia puuttui, jotka kyllä oli itse teko-ohjeessa mainittu...

EDIT 17.1.2010
Ohje suoraan Viivin ja Wagnerin keittokirjasta, suluissa on omat lisäykset, jotka mielestäni puuttuivat

Guinness-suklaakakku
2 ½ dl Guinnesss-olutta
150 g voita
(2 dl sokeria)
1 dl kaakaojauhetta
n. 80 g tummaa suklaata
ripaus suolaa
1 ½ dl ranskankermaa
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia (laitoin vaniljasokeria)
6 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl ruokasoodaa

Kuorrute:
1 dl tomusokeria
200 g huoneenlämpöistä tuorejuusto, esim. mascarpone
1 ¼ dl ranskankermaa
vaniljasokeria

Yhdistä voi ja paloiteltu suklaa kattilassa, lämmitä miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon Guinness sekä hiven suolaa. Siirrä pois liedeltä. Lisää joukkoon kaakao (käytin VanHoutenin CaCaota, ehkä hieman pehmeämpi tavallisella?) ja sokeri (aineslistassa ei oltu sanottu paljonko, katoin mokkaruutujen ohjeesta tuon 2 dl, kun siinä on yhtä paljon rasvaa ja munia, kun tässä) ja vispaa hyvin sekaisin.

Yhdistä pienessä kulhossa hyvin sekoittaen ranskankerma, munat ja vanilja. Lisää Guinness-seoksen joukkoon. Lisää vielä jauhot ja ruokasooda ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan ja paista 175 asteessa 45-60 min kunnes kakku on kohonnut ja kiinteä. Kumoa ja jäähdytä kakku.

Kuorrutetta varten vispaa hieman tomusokeria tai siivilöi se, jotta paakut rikkoontuvat. Lisää ranskankerma ja vanilja (sekä tuorejuusto), sekoita tasaiseksi.
Aseta kakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrute sen pinnalle. Idea on, että kreemi muistuttaa Guinness-tuopin vaahtoa.

EDIT: Kakku on joululahjaksi saadulla Pentikin Vanilja-kakkuvadilla, kiitos "pukki" toivotusta lahjasta.

Kuva tarkoituksella epäselvä ettei tule mitään "seuraamuksia

Aikaisemmat kommentit:

Kermaruusu kirjoitti 02.01.2010 - 14:21
Onnittelut voittajalle!! Blogissani on sinulle jotain! :) Laita yhteystietojasi sähköpostiini niin laitan pientä pakettia tulemaan.

Elli kirjoitti 08.01.2010 - 13:26
Hei! Tämän bongasin minäkin jostain ja ajattelin kokeilla kun tuo "kura" on miehen lempparia. Mutta hyvä kuulla ettei minun kannata odottaa liikoja...

Jessica kirjoitti 06.12.2010 - 17:36
Halusin kommentoida, että luultavasti parempi versio reseptistä löytyy täältä: http://blogit.mtv3.fi/voisilmapelia/2009/11/12/kaljaa-kakussa/
Kokeiltu on, eikä maistu Guinnesiltä, jos ei kostuta sillä! Paras suklaakakku, mitä ite oon syöny. 2½ dl kaakaojauhetta ehkä tekee sen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥