perjantai 21. joulukuuta 2012

Kinuskinen joulukakku

Joka meni päin mäntyä, mutta tuli kuitenkin syötyä... :)
Töihin tein tämmöisen kakun joululoman kunniaksi. Muutapa kunniaa siinä ei sitten ollutkaan... :D Kyllä huomaa, ettei täytekakkuja ole vähään aikaan tullut tehtyä tässä huushollissa.

Kuitenkin, pohja on perus 4 munan pohja, kostutus sokerivedellä sekä välissä vadelmamarmeladia ja kinuskitäyte. Päällä kinuskikuorrutus ja kermapursotukset, koristeina marsipaanin ja sokerimassan sekoitukesta tehty joulutähti lehteineen sekä kultaisia koristepalloja, joita sai metsästää kolmesta eri kaupasta... Pienestä lähikaupasta lopuksi löysin!

Kakku oli makeaa, liekö johtunut siitä, että 3 rkl:n sijasta menikin 3 dl sokeria reunakermaan... Ja lisäksi kinuskit välissä ja päällä! Tarkoitus olisi tehdä mummollekin tämmöinen kakku, jospa siitä tulisi vähän parempi :)

Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Kerma-tuorejuustovaahto:
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.


Amarylliskin kukkii näin komeasti. Yhden varren on jo kukkinut, olikohan siinä 6 kukkaa. Puski toisen varren sipulista ja tähänkin näyttäisi tulevan sen 6 kukkaa :) Enon toissa jouluna antamassa joulukaktuksessakin on kaksi vaaleanpunaista nuppua, joita tiukasti pidetään kiinni. Niinköhän nuo jouluna aukeaisivat... :)

Kulunut, raskas vuosi tarvitsee hieman raskaamman version kaikista parhaimmasta joululaulusta. Tätä ei voi kuunnella ilman kylmiä väreitä eikä silmien kostumiselta voi välttyä.
Tämän tunteellisen laulun jälkeen toivotan kaikille

Rauhallista Joulua 
ja 
Hyvää Uutta Vuotta 2013!

2 kommenttia:

  1. Kiitoksella kivasta vuodesta ja erityisesti 'Varpusesta jouluaamuna', se on yksi harvoista ikisuosikeistani !
    Onnekasta alkanutta uutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla !

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥