tiistai 19. maaliskuuta 2013

Skottilainen wiskikakku

Sain ystävältäni Geisha-suklaalevyn Ystävänpäivä muistamisena. Valitettavasti olin Taikakaulimen innoittamana aloittanut Laskiaisena suklaalakon, jonka päätin kestävän Pääsiäiseen asti. Pidensin sitä sitten kyllä synttäreihini asti... Suklaalevy kyllä kiusoitteli aina, kun kaapin oven aukaisin, joten päätin tuhota sen tähän kakkuun, jota sitten vein töihin ennen talvilomaa. Tätä kakkua onkin tullut tehtyä viimeksi 2002, kun lopettelin kirjapainossa työharjoittelua. Perjantaina kakun vein ja se katosi päivän aikana! Siinä sitten vitsailtiinkin, että kakkukännit vedettiin :D
Kakkuun olisi tarvinnut 200g suklaata ja levyssä sitä oli 100g, joten korvasin puuttuvan määrän desillä kaakaojauhetta. Sokerina käytin sokerin jämiä, mm. karppi, makeutus. Kakusta tuli silti oikein mehevä ja maukas, koska se kostutetaan paiston jälkeen viskillä ja annetaan maustua pari päivää jääkaapissa. Tämä tekee kakusta tiiviin ja kosten oloisen, ei yhtään "kuiva"kakkumaista.


Skottilainen viskikakku
n. 25 palaa

200 g tummaa suklaata
175 g margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl viskiä

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Paista 175-asteessa n .55 min.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥