perjantai 12. heinäkuuta 2013

Valkosuklaaleivokset

Ystäväni polttareihin tein tämmöisiä Valkosuklaaleivoksia jälkiruoaksi. Ohje on Ullan Juhlaleivonnaiset -kirjasta. Täytyy todeta, että todella hyviä olivat ja helppoja tehdäkin. Enonikin sanoi, että nämä olivat parempia kuin Domino-tikkarit, kun hänelle kyyti palkkioksi annoin maistijaiset :) Minivaahtokarkeista tein kukkaset päälle ja niistä idean sain nami-hiireltä.





VALKOSUKLAALEIVOKSET
12 kpl

pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
4 dl kermaa
100 g valkosuklaata
1 prk kuningatar Pilttiä
5 liivatelehteä

kuorrutus ja koristelu
200 g valkosuklaata
minivaahtokarkkeja

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen siivilän läpi massaan. Paista pohjaa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä 225-asteessa noin 8-10 minuuttia. Paina pyöreällä muotilla jäähtyneestä pohjasta sopivia paloja leivosten pohjaksi.

Valmista täyte laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sulata suklaa, sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon mustaherukkahillo. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja kuumenna pari ruokalusikallista vettä mikrossa, liuota pehmeät liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte silikonisiin muffinivuokiin, paina jokaisen täytteen päälle pyöreä pohjaosa. Nosta vuoka pakastimeen hyytymään. Sulata valkosuklaa ja kumoa jäähtyneet leivokset vuoista. Kuorruta leivokset suklaalla ja koristele ne.

HUOM! Sulatettu suklaa kovettuu nopeasti kymien leivosten päällä, joten ne kannattaa koristella marjoilla yksi kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä. Minun silmäni jäävät aina kiinni näihin valkosuklaa juttuihin. Tulee aivan makeanhimo näitä katsellessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Näitä kannattaa kyllä kokeilla, eivät kauan pöydässä viivy D

      Poista

Kiitos kommentista ♥