perjantai 25. huhtikuuta 2014

Hillopiirakka

Pääsiäisen herkuttelut jäivät herkuttelematta flunssan vuoksi :( Vieläkin tauti jyllää, sain onneksi siihen troppia (lääkettaä), joten jospa se tästä asettuisi vähitellen.


Sain kuitenkin Kiirastorstaina tehtyä tämmöisen piirakan, jota sitten nautittiin vaniljakastikkeen kera. Lankalauantaina mies kävi hakemassa kaupasta pienen täytekakun synttäreidemme kunniaksi. Emäntä kun ei jaksanut leipoa ja eihän tuota syöjiäkään ollut kuin me kaksi, enoni kuitenkin kävi meitä hieman avittamassa sen tuhoamisessa :)

Ohje on otettu vanhasta Gluteenitonta leivontaa -blogista 2011, uudesta se löytyy TÄÄLTÄ. Se on helppo, ei tarvita edes sähkövatkainta vaan sekoitus onnistuu ihan lusikalla. Pohjakaan ei murene, vaikka gluteeniton onkin. Hillona käytin aprikoosi hilloa. Sitä olisi saanut olla enemmän, olisi tullut pienemmät ruudut mutta kun ei ollut kuin yksi purkki kaapissa eikä viitsinyt toista lähteä hakemaan...

Hillopiirakka

150 g sulaa voita
1 dl sokeria
0,5 dl kermaa (laitoin maitoa)
3 kananmunaa
4 dl glut. jauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
paiston kestävää hilloa

Seikoita sula voi, sokerit ja kerma. Lisää joukkoon kananmunat hyvin sekoittaen ja sekoita viimeisenä taikinaan jauhot sekä leivinjauhe. Levitä taikina vioan pohjalle ja levitä hillo pursotinpussia apuna käyttäen taikinan pinnalle raidoiksi. Paista 225-asteessa n. 30n min. Siivilöi halutessasi jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥