keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Pyhäinpäivänä

Päivitykset laahaa aika pahasti mutta pikkuhiljaa niitä tänne ilmestyy :)

Pyhäinpäivänä rentouduttiin kotona ja nautittiin hyvästä ruoasta. Aamulla tekasin pitkästä aikaa Amerikkalaisia pannukakkuja. Niiden kaverina oli mustikoita, vadelmia, vaaleaa siirappia (vaahterasiirappi olis parasta mutta sitä ei nyt ollu) sekä tietysti kahvia :)


Päivällä herkuteltiin herkkupaistilla, jonka kaveriksi halusin kokeilla viimeinkin Duchesseperunoita. "Fiksuna" ajattelin oikaista ja tehdä muusin valmiista kaupan perunajauheesta. Mössöstä tuli liian juoksevaa eikä sitä saanut pursotettua. Tein sitten "pottulevyn" pellille ja siitä sitten ruokalusikalla kaavin tuommoisia nökäreitä. Hyviä kuitenkin olivat vaikka ulkonäkö menikin päin metsää :D Postauksen lopussa ohje näihin, jos joku haluaa kokeilla. Itse kyllä ajattelin joku kerta kokeilla niistä oikeista potuista, tekis muusin vaikka edellisiltana valmiiksi, niin ei olis niin kauhea urakka sitten.



Jälkkäriksi nautittiin kahvit ja vadelmapiirakkaa helpolla, hyvällä ohjeella tehtynä ja "hämisseitillä" koristeltuna :D

Isot kynttilänjalat kaivettiin myös varastosta esiin ja Eetukin sai Pyhäinpäivän herkuksi "vaahtokarkki sikanokan" :D



Duchesseperunat
1 kg perunoita
2-3 kananmunan keltuaista
75 g voita
halutessa mausteeksi suolaa, muskottipähkinää, valkopippuria

Keitä perunat kypsiksi ja soseuta perunat/paseeraa siivilän läpi. Lisää joukkoon keltuaiset ja voi. Mausta ja pursottele paiston kestävälle vadille tai pellille. Paista n. 225-asteessa grillivastuksen alla, kunnes saavat värin pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥