perjantai 19. joulukuuta 2014

Valkosuklaa mangojuustokakku

Kaverikoirat palaveerasivat joulukuun alussa nyyttärikestien merkeissä. Tein tämmöisen juustokakun, joka oli oikein hyvää, olihan ohjekin Liian hyvää -blogista :D Hieman muutoksia tein alkuperäiseen verrattuna, laitan tähän niinkuin itse tein. Karkkilakkokin piti palaverissa oikein hyvin vaikka konvehtirasia nökötti koko ajan nenän edessä :D Kakun tein Lekuen irtopohjavuokaan, sain samalla tarjoilualustan sille. Kuva on vähän huono, kun kännykällä kellarissa kerhotiloissa nappasin :) Mutta kyllä siitä jonkinlaisen käsityksen kakusta saa.


Pohja:
150 g Vanilja Kauranen -keksejä
50 g sulatettua voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl hienoa sokeria
1 pkt mangotuorejuustoa
200 g valkosuklaata sulatettuna

Päälle:
2 prk Piltti mangososetta
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murenna keksit kaulimella vahvassa muovipussissa tai koneella murusiksi. Sulata voi ja kaada se keksinmurujen sekaan. Sekoita muruseos tasaiseksi. Painele keksinmurut. Vie pohja täytteen tekemisen ajaksi kylmään.

Laita liivatteet kylmään likoamaan 10-15 minuutiksi. Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa esim. syvällä lautasella vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa tuorejuusto ja sulanut valkosuklaa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna vesi kahvikupissa mikrossa (n.1min.) ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kerralla kuumaan veteen ja sekoita kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet liemeen. Lisää liivateseos muutamassa erässä tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää viimeisenä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Vatkaa aineet huolellisesti sekaisin. Kaada täyteseos keksipohjan päälle vuokaan. Vie kakku kylmään 2-3 tunniksi.

Päällistä varten (ei ole pakko) laita liivatelehdet likoamaan 10-15 minuutiksi. Kuumenna vesi mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kuumaan veteen, sekoita hyvin. Sekoita liivateseos mangososeitten joukkoon ja levitä kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥