tiistai 29. joulukuuta 2015

Hobitti-ilta

Nuorimmaisen veljeni kanssa on ollut puhetta, josko joskus pidettäis Hobitti-ilta, eli siis katsottais Hobitti leffat :) Siinä onkin ihan työpäivän verran urakkaa, leffat kun kestävät noin kolme tuntia jokainen. No viimein löysimme sopivan raon illalle (14.11) mutta ei me jaksettu katsoa kuin kaksi ensimmäistä :D Pitää piakkoin katsoa viimeinenkin ettei unohdu aiemmat.
(Muoks: On katsottu myös viimeinenkin Hobitti, nämä postaukset vaan venyneet :D )

Ennen leffaa paistoimme pizzaa kivellä, pohjan ja tomaattikastikkeen ohjeena hyväksi koetut OHJEET. Minä olin pizzapohjien tekijä, veli paisto jauhelihan ja mies teki salaatin, kattoi pöydän ja siivosi minun jälkiä ja toimi kuvaajana :D Jokainen itse sitten huolehti pizzastaan; laittoi siihen tomaattikastikkeet ja muut tilpehöörit sekä paistoi haluamakseen. Jaioin taikinan kuuteen osaan, joten jokainen sai kaksi pizzaa, molempaa ei kyllä kukaan jaksanut syödä mutta olipahan seuraavaksi päiväksi sitten jotain pientä :)

Jamie Oliverin ohjelmasta bongasin pizzan teko vinkin, että kuumentaa ensin kivi uunissa, ottaa se sitten uunista pois ja lätätä pizza pohja siihen ja sitten vasta täytteet. Kuuma kivi alkaa kypsentään pohjaa heti ja olihan tuo helpompikin tuollain tehdä, kuin lapiolla yrittää saada pizza kivelle ja täytteetkin pysymään päällä :D






Pizzan jälkeen juotiin kakkukahvit, olin tehnyt Ullan Unelmakakut-kirjasta Hämähäkkikakku-ohjeen mukaan kakun, hieman pienillä muutoksilla; itse kakkupohja oli munan verran pienempi enkä päällystänyt kakkua marsipaanilla vaan kermalla. Päälle yritin tehdä hämähäkin seitin :D ja reunoille veli laitto aakkos-karkkeja. Sittempä rötvättiin koko sakki sohvalla katsomassa Hobitteja eikä ihme kyllä nukahdettu! :D Leffa herkuiksi oli sitten vielä sipsejä ja dippiä sekä loput karkit. Kylläpä oli olo aika tuhti :D



HÄMÄHÄKKI-KAKKU
Pohja
6 munan täytekakkupohja (5)

Appelsiini-toffeetäyte
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl toffeekastiketta
n. 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
300 g appelsiinimarmeladia

kostutus
3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

kuorrutus
1 dl kermaa
n. 300 g vaaleaa marsipaania

koristelu
50 g tummaa suklaata
marsipaanihämähäkki


Paista pohja ohjeesi mukaan.

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita mukaan tuorejuusto, toffeekastike ja sokerit. Purista vesi pois liivatteista ja liuota ne pieneen määrään kiehautettua vettä. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä pohjan päälle puolet appelsiinimarmeladista. Kaada puolet täytteestä marmeladin päälle. Tee toinen kerros myös näin. Anna kakun olla yön yli jääkaapissa maustumassa ja kostumassa. Kumoa kakku alustalle ja sivele päälle ohut kerros kermaa, kuorruta kakku marsipaanilla ja koristele suklaalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥